x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE - ALERTĂ - Un camion militar s-a răsturnat în Argeș. Trei militari au MURIT

UPDATE - ALERTĂ - Un camion militar s-a răsturnat în Argeș. Trei militari au MURIT

29 Iun 2017   •   22:19
UPDATE - ALERTĂ -  Un camion militar s-a răsturnat în Argeș. Trei militari au MURIT

UPDATE 4: Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a anunțat la Antena 3 că, din păcate, trei militari și-au pierdut viața în accidentul din localitatea Dâmbovicioara, Argeș.

„Din păcate avem vești proaste. Avem trei decedați, doi au fost descarcerați, pentru unul dintre ei, operațiunea de descarcerare este în curs. Sunt la Spitalul din Câmpulung Muscel, împreună cu domnul Dușa și domnul secretar de stat Arafat, am organizat transportul cu elicopterul la doi dintre militarii răniți, care sunt în stare mai gravă, ceilalți urmează să fie aduși cu ambulanțe la Spitalul Militar din București”, a declarat Țuțuianu la Antena 3.

UPDATE 3: Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că unul dintre militarii aflaţi în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş a murit. 

Într-o intervenţie telefonică la România TV, oficialul MAI a mai spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, ''lucru care nu poate fi confirmat încă''. 

UPDATE 2: Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare, alţi trei fiind încarceraţi. Spitalul din Câmpulung așteaptă primii răniți.

Operațiunea de salvare continuă și este foarte dificilă. Acel camion nu este asigurat și poate cădea la 100 de metri. S-a cerut sprijinul salvamontiștilor. Traficul în zonă a fost închis. 

UPDATE 1: Raed Arafat: Sunt în legătură cu colegii de la fața locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenția va fi dificilă pentru cei încarcerați. Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. O să revin. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă”.

Carmen Dan: „Pot să spun că apelul a fost dat la 21.37. Din primele informații, 18 militari. Șase au ieșit. Patru sunt inconștienți. Mai sunt încarcerați 12”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Un camion care transporta militari a cazut intr-o rapa, in apropiere de localitatea argeșeană Dambovicioara, iar oamenii au ramas incarcerati in vehicul. Autoritatile au declansat planul rosu de interventie.

La fata locului au fost solicitate noua echipaje medicale SMURD si sase SAJ Arges.

Militarii fac parte din Batalionul 33 Campulung Vânători de Munte.

Râpa în care camionul s-a prăbușit este adâncă de 40 de metri.

Știre în curs de actualizare.

Sursa: Protv

×
Subiecte în articol: accident