x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 8 localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 8 localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

19 Ian 2016   •   11:53
Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 8 localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Alimentarea cu electricitate era întreruptă, marţi dimineaţă la ora 10,00, în 8 localităţi din judeţele Călăraşi şi Constanţa, în urma viscolului şi a căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, potrivit unui comunicat al Enel România, remis AGERPRES.

Astfel, în judeţul Constanţa sunt nealimentate în total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 33 posturi de transformare, fiind afectate 5 localităţi (Saraiu, Mioriţa, Vulturu, Cloşca, Dulgheru) şi parţial Hârşova. Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parţial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborâtă de viscol la pământ pe o distanţă de 1,2 km.

În judeţul Călăraşi, sunt nealimentate parţial 6 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 13 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Dragalina, Bosneagu, UM Bărăganu).

În judeţele Tulcea şi Ialomiţa, unde au fost înregistrate, de asemenea, întreruperi, toţi consumatorii au fost alimentaţi cu electricitate.

'În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate)', se mai arată în comunicat.

×