x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autoritățile din Ilfov fac recensământul câinilor din județ

Autoritățile din Ilfov fac recensământul câinilor din județ

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2023   •   15:00
Autoritățile din Ilfov fac recensământul câinilor din județ

Autoritățile din Ilfov au demarat o acțiune prin care care se face recensământul câinilor din județ.

Biroul Protecția Animalelor, din cadrul Consiliului Județean Ilfov, împreună cu organizațiile Animal Society și Four Paws International începe un proiect care vizează monitorizarea tuturor câinilor. Este vorba despre un recensământ al câinilor, care debutează în localitatea Periș. Concret, în luna septembrie, toți câinii din Periș vor fi numărați cu ajutorul unei aplicații. Ulterior, toți câinii numărați vor fi sterilizați gratuit.

„Până acum am sterilizat masiv și vom continua să facem acest lucru. Însă, ca să poți să ai o radiografie completă a fenomenului trebuie și să monitorizezi, iar monitorizarea trebuie să includă și o numărătoare. Sau un recensământ, mai bine zis. Nu e un consum mare de resurse, de bani nici atât, facem această monitorizare împreună cu voluntari”, a declarat Hilde Tudora, șeful Biroului Protecția Animalelor.

Până acum, 4.730 de animale de rasă comună, câini și pisici, au fost sterilizate gratuit, în cadrul acțiunilor derulate de Biroul Protecția Animalelor Ilfov, împreună cu mai multe ONG-uri din domeniul protecției animalelor, în 143 de zile de campanie.

„Asta înseamnă că, într-un singur an, s-a prevenit nașterea a 26.064 de pui de câine nedoriți și nașterea a 24.808 de pui de pisică nedoriți. În continuare, au loc campanii de sterilizări gratuite săptămânal”, au precizat autoritățile ilfovene.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: animale recensământ Ilfov