x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Angajată a ANPC, agresată în timpul unui control la un motel

Angajată a ANPC, agresată în timpul unui control la un motel

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   20:30
Angajată a ANPC, agresată în timpul unui control la un motel

Polițiștii din cadrul IPJ Caraș-Severin au intervenit miercuri după ce o angajată a ANPC ar fi fost agresată în timpul unui control făcut la un motel din localitatea Sadova Veche.

Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată, miercuri după-amiază, de către o angajată a unei instituții publice despre faptul că în timpul unui control la un motel din localitatea Sadova Veche a izbucnit o stare conflictuală cu patronul motelului și ar fi fost agresată fizic de acesta.

Polițiștii deplsați la fața locului au găsit trei angajate din cadrul instituției aflate în control, precum și un bărbat de 72 de ani, din localitate, persoane implicate în eveniment.

„Starea conflictuală a fost aplanată, iar în urma evenimentului niciuna dintre persoane nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmite IPJ Caraș-Severin.

În acest caz a fost formulată o plângere penală pentru infracțiunea de ultraj, fiind înaintată Parchetului de pe Judecătoria Caransebeș.

Reprezentanții ANPC susțin că, în timpul controlului, una dintre angajatele instituției a fost agresată. Conform acestora, angajata s-a prezentat ulterior la spital, unde diagnosticul a fost de „fisură osoasă incompletă”.

„Eu credeam că legitimația statului, legea, pune la adăpost femeile angrenate în această activitate, culmea, în folosul cetățenesc, dar iată pare că nu. Va trebui să luăm în calcul, pe lângă pregătirea profesională și o pregătire fizică”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC, pentru MEDIAFAX. Acesta a precizat că în mai multe comisariate numărul femeilor comisar este mai mare decât al bărbaților.

El susține că astfel de cazuri nu sunt izolate.

„Nu, din păcate, pentru că atunci când se întâmplă unul și ceilalți operatori economici văd că nu se întâmplă mai nimic, eventual o dojană, nu e normal să și-o ia și ei în cap? Dacă în schimb s-ar trata cu fermitate astfel de situații, că până la urmă colegele mele reprezintă statul român. Dacă statul român așa înțelege să-și protejeze funcționarii de sex feminin atunci nu mai trebuie să ne întrebăm ce o să facă. Următoarele colege vă spun eu ce o să facă, o să evite să ia măsuri ferme, de frică că vor fi bătute”, a mai spus Constantinescu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC angajata agresata