x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Apa din Câmpina este infestată. S-a deschis o anchetă

Apa din Câmpina este infestată. S-a deschis o anchetă

14 Aug 2021   •   19:32
Apa din Câmpina este infestată. S-a deschis o anchetă
Sursa foto: sursa foto: www.germanquality.ro

Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică Prahova au început o anchetă după ce apa orașului Câmpina orașului a fost infestată cu o bacterie. Potrivit unui mesaj RO-Alert emis vineri apa nu este potabilă.

Autoritățile locale au pus la dispoziția locuitorilor rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraș. În paralel, mai multe instituții au început o anchetă pentru a stabili cum a fost infestată sursa de apă a orașului Câmpina.

„Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium”, a anunțat Biroul de Presă al Prefecturii Prahova.

Un mesaj Ro-Alert a fost emis vineri în municipiul Câmpina pentru apă nepotabilă. Socieatea Hidro Prahova SA a anunțat că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din oraș în perioada 13-17.08.2021, conform unui comunicat.

Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește „condițiile de potabilitate”, potrivit reglementărilor în vigoare.

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în „parametrii de potabilitate”.

Hidro Prahova a extins măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației.

Mediafax

×
Subiecte în articol: campina apa infestata