x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arestări, într-un dosar de trafic de minori și droguri

Arestări, într-un dosar de trafic de minori și droguri

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   11:15
Arestări, într-un dosar de trafic de minori și droguri
Sursa foto: Foto: observator.tv

Tribunalul Brașov a dispus joi arestarea preventivă a șapte persoane într-un dosar de trafic de droguri de mare risc și trafic de minori.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Brașov au făcut în acest dosar 12 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și București.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu în martie 2022 cu privire la faptul că, în județul Brașov, ar fi acționat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.

Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică și metoda „loverboy”.

În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite, atât în săvârșirea activităților mai sus menționate, cât și în închirierea unor apartamente sau publicarea anunțurilor pe diverse site-uri de profil.

Bănuiții și-ar fi însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute.

Pe parcursul documentării, s-a stabilit că persoanele bănuite s-ar fi implicat și în trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive, sumele solicitate fiind între 50 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de cannabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză.

La sediul DIICOT Brașov au fost duse pentru audieri mai multe persoane, 7 fiind reținute pentru 24 ore. Ulterior, joi, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane reținute.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arestari trafic minori