x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenționare Salvamont Neamț: Colonie mare de viespi pe un traseu!

Atenționare Salvamont Neamț: Colonie mare de viespi pe un traseu!

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   11:00
Atenționare Salvamont Neamț: Colonie mare de viespi pe un traseu!
Sursa foto: Hepta

Salvamontiștii din Neamț au emis o atenționare pentru turiștii care urmează traseul marcat cu cruce albastră din stațiunea Durău spre Cascada Duruitoarea. În zona Piciorul lui Bucur s-a dezvoltat o colonie mare de viespi de pădure, iar insectele sunt mai agresive în această perioadă.

A fost delimitat un perimetru de siguranță, iar turiștii sunt sfătuiți să ocolească zona și să nu rupă banda de delimitare.

Înțepăturile de viespe de pădure pot fi periculoase pentru persoanele sensibile, iar numărul mare de înțepături poate provoca șoc anafilactic.

„Deoarece în această perioadă insectele sunt mult mai agresive dacă intri în zona cuibului, probabil din cauză că în luna iulie își hrănesc intensiv larvele și/sau din cauza creșterii temperaturii aerului, am balizat un perimetru de siguranță pe care vă sfătuim să îl ocoliți și mai ales să nu rupeți banda de delimitare. Veninul de viespe este de aproximativ zece ori mai mic decât cel de albină, dar la cei sensibili sau în cazul în care numărul mușcăturilor este mare poate produce șoc anafilactic. Coloniile de viespi de pădure pot atinge și 1000 de indivizi”, a transmis Salvamont Neamț.

Cei care sunt atacați de aceste insecte și prezintă simptome precum reacții cutanate extinse, respirație suierătoare, senzație de sufocare, amețeli, greață și vărsături trebuie să sune la 112.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viespi salvamont