x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Au fost aprinse luminile de sărbători, în Brașov. Bradul 'Centenar' are 31 de metri înălţime

Au fost aprinse luminile de sărbători, în Brașov. Bradul 'Centenar' are 31 de metri înălţime

01 Dec 2018   •   19:33
Au fost aprinse luminile de sărbători, în Brașov. Bradul 'Centenar' are 31 de metri înălţime

Mii de braşoveni au participat, sâmbătă seară, la evenimentul aprinderii luminilor din bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului şi din întreg centrul vechi al oraşului.

"Vă mulţumesc că aţi venit într-un număr atât de mare la aprinderea luminilor de sărbători, într-o zi atât de importantă pentru România, pentru toţi românii, ziua când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire. Să ne bucurăm de aceste momente unice şi de sărbătorile care se apropie. Avem cel mai frumos brad din România, cel mai înalt brad din România - Bradul Centenar. Sper ca atât braşovenii cât şi turiştii care vor vizita oraşul de azi până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă să petreacă cele mai frumoase momente în preajma bradului de Crăciun. Vă doresc tuturor, dar şi celor care se află în alte ţări, familiilor dumneavoastră sănătate, sărbători fericite şi multă sănătate. La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!'', a declarat primarul George Scripcaru, de pe scena amplasată în Piaţa Sfatului.

Bradul 'Centenar' are 31 de metri înălţime, peste 70 de ani şi a fost adus în Piaţa Sfatului dintr-o pădure de la Vama Buzăului. Este împodobit cu 160 de şiruri de 'ţurţuri', care înseamnă 32.640 de leduri, 69 de fundiţe luminoase, 20 de sfere luminoase de 0,7m şi 30 de sfere luminoase de 0,5 m. Bradul mai este decorat cu 240 de globuri de mari dimensiuni şi 750 de metri de beteală.

Pe stâlpii de iluminat din Piaţa Sfatului sunt montate 15 modele luminoase şi alte 77 de modele pe Casa Sfatului. Şi căsuţele din Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului sunt decorate cu 41 de şiruri de ţurţuri, în total 8.364 de leduri. De asemenea, în Piaţa Enescu în apropiere de Piaţa Sfatului a fost împodobit un brad natural de şapte metri înălţime, iar în Piaţa Sf. Ioan un brad artificial în formă de con, de 10 metri înălţime, împodobit cu 12.000 de leduri.

De la cele 40 de căsuţe din lemn tip Kronstradt din Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, care va rămâne deschis până pe 13 ianuarie 2019, turiştii şi braşovenii pot cumpăra suveniruri, produse tradiţionale alimentare, vin fiert, băuturi calde, diferite cadouri, obiecte de artizanat şi produse specifice Crăciunului. AGERPRES

×