x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autobuz electric introdus experimental în municipiul Baia Mare pe una dintre rutele urbane

Autobuz electric introdus experimental în municipiul Baia Mare pe una dintre rutele urbane

10 Mar 2017   •   11:05
Autobuz electric introdus experimental în municipiul Baia Mare pe una dintre rutele urbane

Primăria municipiului Baia Mare, prin societatea de transport public aflată în subordine, va introduce, pentru trei zile, pe una dintre cele mai solicitate rute urbane un autobuz electric ca semn al respectului pentru protecţia mediului, a precizat vineri, într-o postare pe reţeaua de socializare, edilul Marinel Rob. 

"Administraţia publică locală împreună cu S.C. Urbis S.A. caută în permanenţă soluţii tehnice noi şi performante, capabile să îmbunătăţească şi să protejeze mediul. Se ştie că într-un oraş modern, un element poluant major îl reprezintă emisia zilnică de noxe, produsă de participanţii în trafic, cauză care afectează major starea de sănătate publică. Consider că această iniţiativă pusă în slujba comunităţii completează în mod fericit parcursul actual având ca scop modernizarea municipiului, contribuind la atingerea ţelului propus prin care ne dorim ca Baia Mare să devină cel mai curat, organizat şi sănătos oraş din România", a precizat primarul interimar al municipiului Baia Mare. 

Autobuzul electric marca Solaris Urbino 12 va circula în perioada 13-17 martie pe linia 3/11 din Baia Mare, care acoperă unUL dintre cele mai lungi trase urbane. AGERPRES

×