x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Risc însemnat de avalanșă în mai multe masive din România

Risc însemnat de avalanșă în mai multe masive din România

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   19:15
Risc însemnat de avalanșă în mai multe masive din România

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în masivele Făgăraș, Rodnei, Călimani-Bistriţei, Bucegi, Parâng Șureanu și Țarcu Godeanu.

La altitudini mai mici de 1800 m, riscul este moderat, de gradul doi.

Cel mai mare strat de zăpadă este de 121 cm la Bâlea Lac.

În intervalul vineri - duminică, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult noros. În Carpații Orientali și în cei Occidentali și pe arii mai restrânse în rest va ninge, iar izolat cantitățile de precipitații pot atinge 10-15 l/mp în nordul Carpaților Orientali și pe rama vestică a celor Occidentali.

Duminică se vor semnala ninsori la peste 1500 m în Carpații Meridionali și la peste 1000 m în nordul celor Orientali, pe alocuri însemnate cantitativ, iar la altitudini joase se va semnala temporar lapoviță sau ploaie. În zonele mai înalte se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

Vântul se va intensifica treptat în timpul nopții și al zilei de maine, cu rafale ce vor atinge și depăși la noapte 70-80 km/h, iar mâine și poimâine cu peste 90-110 km/h pe creste, viscolind temporar zăpada.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avalansa risc