x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă

Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă

09 Noi 2016   •   15:31
Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată, din cauze externe, de la Sistemul Energetic Național în după-amiază zilei de 08 noiembrie 2016, ora 15:37 din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV în SEN.

Această avarie, apărută din cauza vremii nefavorabile din zona, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN, relatează reporterntv.ro.

"Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la rețea, specialiștii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

După finalizarea acestor lucrări, Unitatea 1 va fi reconectată la SEN.

Sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător.

SN Nuclearelectrica SA va transmite o informare de presă privind resincronizarea Unității 1 la SEN", se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

×
Subiecte în articol: cernavoda centrala nucleara avarie