x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Avarie majoră la secția COVID-19 a Spitalului de Urgență din Pitești. 30 de pacienți deconectați de la oxigen

Avarie majoră la secția COVID-19 a Spitalului de Urgență din Pitești. 30 de pacienți deconectați de la oxigen

28 Oct 2021   •   17:01
Avarie majoră la secția COVID-19 a Spitalului de Urgență din Pitești. 30 de pacienți deconectați de la oxigen
Sursa foto: Hepta

Avarie, joi, într-o secție COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Furnizarea energiei electrice în secția unde erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, a fost întreruptă.

Incidentul a avut loc în secția PNF - COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în secția unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Având în vedere că erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență.

„Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43 a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea. Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în secție”, spune Cristina Cazacu.

Reprezentanții ISU Argeș au decis montarea în curtea spitalului a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această secție nu a fost afectată de acest incident”, arată sursa citată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: piteşti COVID avarie COVID spital