x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Baloo în pădurile din România. Imagini spumoase cu urși carpatini

Baloo în pădurile din România. Imagini spumoase cu urși carpatini

04 Noi 2022   •   12:11
Baloo în pădurile din România. Imagini spumoase cu urși carpatini
Sursa foto: Captura video Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului

Un demn urmaș al celebrului personaj Baloo din ”Cartea Junglei” a fost filmat într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva.

”Baloo în pădurile Parcului Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva

  Scene parcă desprinse din celebra ”Cartea Junglei” în pădurile Parcului Național Piatra Craiului, unde urșii, aidoma simpaticului personaj Baloo, se scarpină copios de scoarța arborilor.

 Dincolo de aspectul amuzant, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori.

 Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

ℹ️ Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare ⛔️ fiind protejate”, au scris cei de la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe pagina lor de Facebook.

vezi aici VIDEO credit: Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului

O altă filmare spumoasă a fost realizată într-o pădure din Parcul Național Retezat cu un alt demn urmaș al celebrului personaj Baloo din ”Cartea Junglei.

Un demn urmaș al celebrului personaj Baloo din ”Cartea Junglei” într-o pădure din Parcul Național Retezat.

Amuzant pentru noi, scărpinatul urșilor de coaja arborilor are o latură practică. Pentru urși are un dublu rol, cu această ocazie scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori olfactivi în zona nărilor.

Pădurile din Parcul Național Retezat asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. ℹ️ Parcul Național Retezat National Park are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone ⛔️ de protecție strictă sau integrală.

În Parcul Național Retezat regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Național Retezat din cadrul Romsilva

×