x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bani pentru tinerii care se căsătoresc

Bani pentru tinerii care se căsătoresc

de Monica Cosac    |    16 Mai 2017   •   13:54
Bani pentru tinerii care se căsătoresc
Sursa foto: DIANA OROS

Primăria Capitalei vrea să acorde un stimulent financiar celor care îşi întemeiază o familie. Astfel, tinerii proaspăt căsătoriţi ar urma să primească 1.500 de lei net/familie, potrivit unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 18 mai. Dacă proiectul va fi aprobat, sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, pe baza unei cereri, precum şi a unei copii conform cu originalul certificatului de căsătorie.

Condiţii cumulative

Stimulentul financiar poate fi solicitat în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei, conform certificatului de căsătorie, iar cererile se vor depune la sediul CTMB, de către unul dintre soţi.

Familia nou constituită, însă, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a putea primi stimulentul financiar: cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie; cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti; cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani. Pentru cei care îndeplinesc doar primele două condiţii, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general.

“Tinerii amân tot mai mult căsătoria, în lipsa unor factori social-economici care să o favorizeze şi din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului, prin autorităţile publice centrale şi locale, la constituirea familiei”, se menţionează într-un raport de specialitate al proiectului.

Totodată, există şi posibilitatea ca aceştia să beneficieze de o locuinţă la preţ redus, construită de municipalitate. Administraţia locală a Capitalei precizează că au fost identificate deja 11 potenţiale amplasamente, în toate cele 6 Sectoare, unde se pot construi ansambluri de locuinţe sociale, de serviciu şi pentru tineri, cu aproximativ 12.000 de unităţi locative. 

 

×