x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat atacat de urs în Harghita

Bărbat atacat de urs în Harghita

03 Sep 2017   •   17:00
Bărbat atacat de urs în Harghita

Un bărbat din comuna Cârţa a ajuns la spital cu multiple răni la un picior, după ce a fost atacat de un urs când se afla la cules de alune. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că incidentul s-a produs în cursul zilei de sâmbătă, când bărbatul din satul Ineu, comuna Cârţa, se afla într-un aluniş dintr-o zonă împădurită. El a povestit că la un moment dat a fost atacat de un urs de talie medie şi a reuşit să scape doar pentru că avea asupra sa o bâtă, cu care s-a apărat şi a alungat animalul. 

Potrivit sursei citate, bărbatul are răni la piciorul stâng şi este internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru tratament de specialitate, starea sa fiind bună. 

Este a zecea persoană din Harghita muşcată de urs de la începutul anului. Ultimul caz s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, când un bărbat din Leliceni a fost atacat de urs când se afla la cules de ciuperci şi alune şi a reuşit să scape după ce a folosit un spray iritant. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe, pentru ca rănile să nu-i pună viaţa în pericol. 

De asemenea, în această vară, alte două persoane au suferit leziuni la membre după ce s-au întâlnit cu ursul şi au reuşit să fugă, dar de spaimă au căzut sau au suferit entorse. 

În acest an, urşii le-au creat numeroase probleme locuitorilor din Harghita, zeci de animale fiind ucise de sălbăticiunile care au atacat stânele. De asemenea, s-au înregistrat pagube şi în culturile agricole sau în stupine. 

Autorităţile din Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov, dar şi reprezentanţi ai composesoratelor, ai asociaţiilor de vânătoare sau fermieri au protestat în urmă cu o lună la sediul Ministerului Mediului şi au cerut derogare pentru împuşcarea urşilor periculoşi, adică a celor care fac pagube materiale şi pun în pericol vieţile oamenilor. 

Consiliul Judeţean Harghita a început o campanie de strângere de semnături în vederea sesizării Avocatului Poporului şi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la situaţiile create în urma numeroaselor atacuri şi la pagubele produse de carnivorele mari în zonă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs atac Harghita