x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un gălățean a rămas blocat noaptea, în pantaloni scurți, în Munții Caraiman

Un gălățean a rămas blocat noaptea, în pantaloni scurți, în Munții Caraiman

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   12:30
Un gălățean a rămas blocat noaptea, în pantaloni scurți, în Munții Caraiman
Sursa foto: Salvamont Bușteni

Un bărbat de 35 de ani din Galați a fost preluat vineri dimineața cu un elicopter după ce joi seara a rămas blocat în Munții Caraiman. Acesta și-a petrecut noaptea pe munte, în pantaloni scurți.

După ce și-a petrecut toată noaptea în zăpadă și în pantaloni scurți, un bărbat de 35 de ani din Galați a fost salvat vineri dimineața din Munții Caraiman.

Potrivit Salvamont Bușteni, acesta s-a antrenat joi pentru un concurs de alergare montană și a început să urce pe Valea Cerbului orientandu-se doar cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi.

„În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare”, transmite Salvamont Bușteni.

O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea bărbatului, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor.

„La căutari a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer”, susțin salvamontiștii.

Conform acestora, înghțat, dar în viață, bărbatul a fost extras și transportat la spital pentru investigații.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Munții Caraiman bărbat salvat smurd