x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat a cultivat canabis în curtea unor case de vacanță din Harghita și Covasna

Un bărbat a cultivat canabis în curtea unor case de vacanță din Harghita și Covasna

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   10:32
Un bărbat a cultivat canabis în curtea unor case de vacanță din Harghita și Covasna

Un bărbat de 55 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de trafic și deținere de droguri. Acesta este bănuit că a înființat culturi de canabis în curtea unor case vacanțe pe care le deține în județele Harghita și Covasna.

Polițiștii din Harghita și procurorii DIICOT Târgu Mureș au făcut marți două percheziții la două case de vacanță, din localitatea Merești, județul Harghita, și localitatea Ghidfalău, județul Covasna.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, suspectul ar fi înființat în curtea celor două case de vacanță pe care le deține culturi de canabis, în scopul comercializării, oferirii acestui drog de risc altor persoane, cât și pentru consum propriu.

Polițiștii au găsit 20 de plante de canabis și 14 tulpini ale unor plante de canabis recoltate recent.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 500 de grame de materie vegetală de culoare verde oliv, având un miros specific de canabis, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni de la plantele deja recoltate, precum și alte dispozitive folosite la mărunțirea și cântărirea materiei vegetale.

Față de bărbatul de 55 de ani, din județul Covasna, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canabis cultura