x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea 2.000 lei mită unui poliţist în Harghita

Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea 2.000 lei mită unui poliţist în Harghita

21 Dec 2018   •   13:34
Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea 2.000 lei mită unui poliţist în Harghita

Un bărbat de 30 de ani, din judeţul Harghita, a fost prins în flagrant în timp ce oferea 2.000 lei mită unui poliţist din Căpâlniţa pentru a nu continua cercetările într-un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)

Bărbatul care a încercat mituirea poliţistului a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, ulterior fiind plasat sub control judiciar.

Conform sursei citate, ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 30 de ani, din judeţul Harghita, în timp ce oferea suma de 2.000 lei unui agent de poliţie de la Postul de Poliţie Căpâlniţa, pentru a nu continua cercetările într-un dosar penal vizând comiterea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

"În fapt, în cursul zilei de ieri (joi - n.r.), poliţistul s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Harghita şi a formulat denunţ din care rezulta că, în noaptea de 19/20.12.2018, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autovehicul condus de un bărbat care nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Faţă de această situaţie, poliţistul a întocmit dosar penal. La momentul opririi în trafic, bărbatul aflat la volan i-a promis poliţistului că îi poate oferi suma de 1.000 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i mai întocmească dosar penal. Deşi poliţistul a refuzat categoric oferta, în dimineaţa zilei de 20 decembrie, bărbatul l-a contactat din nou, spunându-i că este dispus să-i dea 2.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările, sens în care a fost formulat denunţ", precizează DGA.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată la sediul postului de poliţie unde bărbatul s-a prezentat şi i-a oferit poliţistului suma de 2.000 lei, în scopul menţionat. După ce a fost constată infracţiunea flagrantă de dare de mită, suspectul a fost condus la sediul unităţii de parchet şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii au dispus apoi faţă de suspect măsura controlului judiciar.

Bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de dare de mită, conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mita politist