x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brașov. Grup infracțional specializat în furturi de piese și componente de la locomotive și vagoane, destructurat

Brașov. Grup infracțional specializat în furturi de piese și componente de la locomotive și vagoane, destructurat

14 Apr 2018   •   16:50
Brașov. Grup infracțional specializat în furturi de piese și componente de la locomotive și vagoane, destructurat

Poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi DGA - SJA Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, au acţionat pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furturi de piese şi componente de la locomotive şi vagoane, precum şi în contrabandă cu ţigări. 

''Poliţiştii au efectuat 14 percheziţii la locuinţele din judeţul Braşov ale persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de infracţiuni şi au pus în aplicare 23 de mandate de aducere. Membrii grupării sunt bănuiţi că, pe parcursul ultimelor şase luni, ar fi sustras piese şi componente de la locomotivele şi vagoanele garate în staţiile CFR de pe raza municipiului Braşov şi din zonele adiacente, precum şi că ar fi comercializat ţigări provenite din contrabandă. Bunurile sustrase ar fi fost valorificate, cu ajutorul unor intermediari, de pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti, către firme fictive, care ulterior le distribuiau unor centre de colectare. Prejudiciul cauzat este de 1.785.000 de lei'', precizează un comunicat transmis sâmbătă, AGERPRES, de IPJ Braşov. 

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 3,5 tone de metale neferoase, în valoare de aproximativ 30.250 de lei, laptopuri, telefoane mobile şi scule electrice. 

12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri privind instituirea de măsuri preventive. 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele. La activităţi au participat poliţişti din cadrul IPJ Braşov şi jandarmi, menţionează comunicatul citat.

AGERPRES

×