x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bursuc a dat peste cap programul unei școli din Zalău

Un bursuc a dat peste cap programul unei școli din Zalău

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   23:00
Un bursuc a dat peste cap programul unei școli din Zalău

Un bursuc a ajuns în curtea unei școli din Zalău, județul Sălaj, iar profesorii s-au asigurat că toți elevii stau în clădirea instituției de învățământ până când jandarmii au reușit să bage animalul într-o cușcă.

Jandarmii au fost solicitați, luni, să intervină în curtea unei școli din Zalău, unde a fost găsit un bursuc.

Jandarmii, împreună cu personalul didactic, s-au asigurat că toți elevii sunt în siguranță în incinta clădirii, iar pentru facilitarea intervenției și evitarea stresării animalului, membrii echipajului au solicitat persoanelor aflate în exteriorul perimetrului școlii să păstreze o distanță corespunzătoare.

Jandarmii au reușit să imobilizeze animalul, iar Citadin Zalău a pus la dispoziția echipajului de intervenție o cușcă pentru transportarea în siguranță a bursucului. De asemenea, un reprezentant al AJVPS Sălaj a însoțit echipajul de jandarmerie, indicând locul cel mai propice pentru eliberarea acestuia, la depărtare de zona locuită, în pădurea Meseș.

Jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni ca în astfel de cazuri să solicite sprijinul instituţiilor abilitate, pentru a nu-şi pune în pericol viaţa sau integritatea corporală. Bursucul poate fi periculos și cel mai bine este să fie evitat contactul cu animalul.

 

×
Subiecte în articol: bursuc scoala curte