x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Carantina în Timișoara a fost ridicată. Noua măsură intră în vigoare de joi, la ora 00:00

Carantina în Timișoara a fost ridicată. Noua măsură intră în vigoare de joi, la ora 00:00

31 Mar 2021   •   18:42
Carantina în Timișoara a fost ridicată. Noua măsură intră în vigoare de joi, la ora 00:00

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, aprobă ridicarea carantinei în Timișoara și în comunele limitrofe. El susține că măsurile restrictive stabilite recent la nivel național pot fi suficiente în contextul actual dacă vor fi respectate de către cetățeni.

Miercuri, la ora 24:00, expiră măsura privind carantina zonală a municipiului Timișoara și a comunelor Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Ghiroda și Giroc. Asta după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș nu a aprobat prelungirea măsurii, fiind exprimate 5 voturi pentru, 30 împotrivă și 3 abțineri.

Prefectul a fost printre cei care au votat împotriva prelungirii măsurii.

„De această dată am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însușindu-mi propunerea DSP Timiș, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel național pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localități, dacă vor fi respectate de către cetățeni. Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil și în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

Începând de joi, la ora 00:00, se anulează carantina din municipiul Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Giroc.

În municipiul Timișoara programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 05:00 și 18:00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20:00 se va circula doar pentru excepțiile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

Sursa: Mediafax

×