x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Carantina, ridicată din Spitalul Gerota. Consultațiile medicale vor fi reluate după dezinfecție

Carantina, ridicată din Spitalul Gerota. Consultațiile medicale vor fi reluate după dezinfecție

01 Apr 2020   •   11:25
Carantina, ridicată din Spitalul Gerota. Consultațiile medicale vor fi reluate după dezinfecție

Carantina a fost ridicată din Spitalul „Dimitrie Gerota”, însă consultațiile medicale vor fi reluate abia după dezinfectarea unității sanitare, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Spitalul fusese închis după ce un pacient cu COVID-19 a intrat în contact cu mai mulți medici.

 

„La nivelul Spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a fost ridicată. Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare precum nebulizarea tuturor spațiilor”, arată sursa citată.

 

Conform Grupului de Comunicare Strategică, activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul.

„În acest moment spitalul nu poate primi pacienți și în aceasta unitate medicală nu se pot efectua consultații de specialitate. Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție”, menționează GCS.

În 10 martie, Spitalul „Dimitrie Gerota” a intrat în carantină, după ce un ofițer în rezervă al Ministerului Afecerilor Interne a mers la spital și nu a recunoscut că a călătorit în străinătate. Ulterior, el a fost confirmat cu COVID-19 și s-a stabilit că a intrat în contact cu mai mulți medici ai unității sanitare.

Mediafax

×