x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Casa Memorială „Elie Wiesel” - vandalizată

Casa Memorială „Elie Wiesel” - vandalizată

04 Aug 2018   •   18:51
Casa Memorială „Elie Wiesel” - vandalizată

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Maramureş au demarat, sâmbătă, o anchetă după ce în cursul nopţii trecute, pereţii faţadei Casei Memoriale "Elie Wiesel" din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost vandalizaţi cu trei înscrisuri antisemite, făcute cel mai probabil cu spray roşu. 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, în prezent este în desfăşurare o anchetă a poliţiştilor şi se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. În zona în care se află imobilul din Sighet există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti care au deja un cerc de suspecţi. 

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că instituţia pe care o reprezintă condamnă astfel de manifestări antisemite şi îşi arată întreaga disponibilitate de a veni în sprijinul autorităţilor cu tot ce este nevoie pentru ca vinovaţii să fie identificaţi şi pedepsiţi pentru faptele lor. 

În comunicatul citat se aminteşte că scriitorului şi filozofului american de origine română Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, i-a fost conferită distincţia de Cetăţean de Onoare (post - mortem) al judeţului Maramureş, în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Maramureş nr. 179 din 29 septembrie 2016.

AGERPRES

×