x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune Nicușor Dan despre majorarea tarifelor la transportul public

Ce spune Nicușor Dan despre majorarea tarifelor la transportul public

02 Iun 2021   •   15:45
Ce spune Nicușor Dan despre majorarea tarifelor la transportul public
Sursa foto: Lucian Alecu

Majorarea tarifelor STB trebuie luate în calcul după respectarea orarului și efectuarea curățeniei, spune edilul general, Nicușor Dan.

"Eu vreau ca înainte de o eventuală majorare a tarifului să reuşim să îmbunătăţim serviciul în două aspecte , curăţenie şi respectarea orarului. Imediat ce rezolvăm lucrurile astea, putem să deschidem discuţia".

Rezolvarea traficului din Capiitală ar fi posibiilă prin folosirea transportului public. 

"Există o ameliorare în ceea ce priveşte respectarea timpilor de autobuzele, troleibuzele, tramvaiele pe care noi le avem, există o ameliorare în ceea ce priveşte curăţenia din mijloacele de transport în comun, există în momentul de faţă necorelări între un parcurs normal al autobuzului în condiţiile de trafic actuale şi programul de trafic pe care el îl are, deci e o chestiune de 3 luni să ajungem să avem linie cu linie nişte programe care să respecte realitatea şi să vedeţi linie cu linie că autobuzele vin în staţie la ora la care scrie în programul lor de transport", spune primarul. 

Totodată, creşterea preţului parcării autoturismelor de la 1 ianuarie 2022 îi va încuraja pe locuitorii care nu folosesc maşina personală, să nu o mai ţină în faţa blocului.
"Am semnat contractul cu Astra pentru 100 de tramvaie, care vor veni începând cu vara viitoare, o să vedeţi în curând achiziţiile pentru 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice".

×
Subiecte în articol: stb nicusor dan