x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune prefectul Traian Berbeceanu despre carantinarea Bucureștiului

Ce spune prefectul Traian Berbeceanu despre carantinarea Bucureștiului

09 Dec 2020   •   14:01
Ce spune prefectul Traian Berbeceanu despre carantinarea Bucureștiului
Sursa foto: Hepta

Deocamdată nu există niciun plan pentru carantinarea Capitalei iar respectarea de către populație a măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus sunt suficiente, potrivit prefectului Traian Berbeceanu. 

"Am văzut şi declaraţia domnului Vlad Voiculescu, nu a spus chiar aşa cum s-a susţinut în mass-media că vizează dumnealui sau autorităţile carantinarea Bucureştiului. La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu şi sunt absolut convins că, respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că e nefiresc să iei măsuri suplimentare atât timp cât ele nu sunt respectate. Poţi să iei orice fel de măsuri, dacă nu urmăreşti şi respectarea acestora", a explicat acesta. 

Totodată, el a precizat că restricțiile vor fi menținute pe perioada sărbătorilor de iarnă.

"Respectându-le cu stricteţe, evităm să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure. Toţi ne dorim să avem Sărbători cât mai liniştite şi cât mai relaxate, însă nu doar autorităţile, ci şi populaţia trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare", a spus Berbeceanu.

Acesta spune că în urma consultărilor cu reprezentanții Poliției, Jandarmeriei, Protecției Consumatorilor, ITM și ISU, s-a luat decizia de a efectua mai multe controale și vor fi aplicate sancțiuni acolo unde se va constata că nu sunt respectate restricțiile. 

"Scopul acestei şedinţe a fost de a intensifica controalele în ceea ce priveşte respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, pentru că, din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că a scăzut foarte mult numărul de controale şi numărul de sancţiuni aplicate. În mod evident, scopul acestor controale este de a-i determina pe cetăţeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă şi în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure.Numărul de cazuri este undeva constant, la 1.700 - 1.700 şi ceva de cazuri pozitive depistate zilnic. Controalele au scăzut şi datorită faptului că, în mod firesc, efectivele Poliţiei, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei au fost angrenate şi în activităţile de la alegeri. Acum, alegerile s-au terminat şi suntem cu toate forţele şi cu toate efectivele calaţi şi pe zona respectării măsurilor aflate în vigoare", a precizat prefectul.

×