x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nereguli la centrele rezidențiale pentru vârstnici din Arad. Unul a fost închis

Nereguli la centrele rezidențiale pentru vârstnici din Arad. Unul a fost închis

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   16:45
Nereguli la centrele rezidențiale pentru vârstnici din Arad. Unul a fost închis

Nereguli au fost găsite la centrele rezidențiale pentru vârstnici din Arad. Unul a fost închis, altul amendat cu 35.500 lei, iar alte 6 au primit avertismente.

Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, care funcționează în județul Arad, au fost 13 centre controlate.

Unui centru pentru persoane vârstnice i-a fost suspendată activitatea ca urmare a unor probleme identificate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, precum: stare igienico-sanitară necorespunzătoare, pereți neigienizați, neasigurarea unui spațiu pentru izolarea cazurilor cu risc epidemiologic, inexistența unui program propriu de curățenie, grupuri sanitare insuficiente și nedotate cu echipamente adecvate, lenjerie de pat și prosoape în număr insuficient, inexistența plaselor la ferestre, sala de mese subidemensionată, cabinet medical necorespunzător.

Cei 12 beneficieri trebuie relocați în termen de 48 de ore într-un centru similar.

Au fost acordate avertismente și amenzi în total de 95.900 lei.

Un centru pentru persoane vârstnice, altul decât cel cu activitatea suspendată, a fost sancționat cu amenzi în cuantum de 35.500 lei. Șase centre au fost sancționate doar prin avertisment sau li s-au trasat măsuri administrative de remediere a deficiențelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: centre vârstnici