x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CFR, amendate de Poliția Rutieră

CFR, amendate de Poliția Rutieră

10 Noi 2017   •   17:35
CFR, amendate de Poliția Rutieră

Societatea CFR Infrastructură, în calitate de administrator, a fost amendată cu peste 3.000 lei de Poliţia Rutieră din Galaţi, pentru că, în urma lucrărilor făcute la o trecere la nivel cu calea ferată a pus în pericol siguranţa traficului rutier, se arată într-o postare făcută vineri pe contul Asociaţiei România fără Gropi de pe o reţea de socializare. 

Poliţiştii gălăţeni au amendat administratorul căii ferate după ce au făcut un control în zonă, dispus în urma unei sesizări venite din partea Asociaţiei România fără Gropi. Ei au constatat că trecerea la nivel cu calea ferată de pe Calea Prutului, în apropierea intersecţiei cu strada Nordului, din municipiul Galaţi, nu asigură conducătorilor auto o traversare în siguranţă a liniei de cale ferată. Amenda aplicată administratorului căii ferate se ridică la 3.045 lei. 

Poliţiştii rutieri au constat că nu se respectă art. 7 pct 1 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 - ''La intersecţia unei căi ferate cu un drum public, administratorul căii ferate este obligat să asigure planeitatea trecerii la nivel, iar împreună cu administratorul drumului public, să stabilească, să instaleze, cu acordul poliţiei rutiere, şi să întreţină mijloacele de semnalizare ale acesteia, potrivit competenţelor'', se spune în răspunsul trimis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi şi postat pe contul asociaţiei de pe reţeaua de socializare. AGERPRES

×