x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci bulgari, salvați după ce s-au răsturnat cu velierul pe Dunăre

Cinci bulgari, salvați după ce s-au răsturnat cu velierul pe Dunăre

16 Aug 2021   •   12:40
Cinci bulgari, salvați după ce s-au răsturnat cu velierul pe Dunăre

Cinci bulgari, dintre care doi minori, s-au răsturnat cu velierul, duminică, după ce ambarcațiunea artizanală a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe Dunăre. Ei au fost salvați și predați autorităților din țara vecină.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au salvat cinci cetățeni bulgari, care se aflau în pericol de înec în apele fluviul Dunărea, după ce s-au rasturnat cu velierul. În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au fost anunţaţi de către reprezentanții Poliției Transporturi Navale, despre faptul că la kilometrul 792 al fluviului Dunărea, se află cinci persoane care s-au rasturnat cu o ambarcațiune artizanală. Poliţiştii de frontieră au acționat imediat, deplasându-se la locul indicat, cu şalupă aflată în dotare”, transmite Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au constatat că o ambarcație de tip velier a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe fluviul Dunărea, iar persoanele aflate în velierul respectiv, trei bărbați și doi minori, erau în pericol de înec.

„Cele cinci persoane, cetateni bulgari, au fost salvate și aduse în siguranță la pontonul polițiștilor de frontiera, ambarcatiunea fiind tractată la mal. Cetăţenii bulgari nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind ulterior preluaţi de către autorităţile statului bulgar”, potrivit sursei citate.

(sursa: Mediafax)

×