x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci vieți salvate prin transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Cinci vieți salvate prin transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

17 Dec 2021   •   22:30
Cinci vieți salvate prin transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

O prelevare de organe a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Organele transplantate au salvat cinci vieți.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea s-a încheiat vineri dimineața o nouă intervenție de prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient, victimă a unui accident rutier.

Pentru intervențiile de prelevare, la Oradea au fost prezente echipe chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca și Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, o viață a fost salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic, iar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj alți doi pacienți au primit o șansă prin transplanturile renale.

Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București la alți doi pacienți, a transmis ANT.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transplant