x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circa 100 de refugiați ucraineni ajung în Gara de Nord din București

Circa 100 de refugiați ucraineni ajung în Gara de Nord din București

27 Feb 2022   •   14:25
Circa 100 de refugiați ucraineni ajung în Gara de Nord din București
Sursa foto: FB CFR Infrastructura

La Gara de Nord București au ajuns, astăzi, circa 100 de refugiați ucraineni, cu trenurile operatorului național CFR Călători, anunță compania. Aceștia vin din Iași și Suceava. 

În cursul zilei vor ajunge la Gara de Nord 5 trenuri de călători IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662, care vin din direcția Iași și Suceava.

Cetățenii ucraineni vor fi preluați imediat de personalul de pază al gării, conduse la Sala de Așteptare, spațiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor primi apă și hrană. Aceștia vor fi apoi înregistrați de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor, prin intermediul punctului de informare, amenajat în fața Biroului de Informații, de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informații în limba engleză, în legătură cu existența spațiului amenajat în Sala de Așteptare și a puctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană și pot oferi informații suplimentare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: gara de nord refugiati