Imobilul este monument istoric și reprezintă o bijuterie a arhitecturii românești.
„Dacă fostele administrații au neglijat această bijuterie a arhitecturii românești noi nu vom face la fel. Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita și reda comunității locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Colaborăm deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și cu Primăria Capitalei pentru unele obiective din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ea spune că imobilele de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene și acestea trebuie conservate, reabilitate și puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată.
„Grija față de istoria orașului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administrații locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri”, a adăugat primarul.