x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cod Roşu de INUNDAŢII pe râuri din 6 JUDEŢE, până vineri după-amiază

Cod Roşu de INUNDAŢII pe râuri din 6 JUDEŢE, până vineri după-amiază

02 Iun 2016   •   16:31
Cod Roşu de INUNDAŢII pe râuri din 6 JUDEŢE, până vineri după-amiază
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Hidrologii au instituit, joi, Cod Roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ şi Vrancea, valabil până vineri seara.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul este valabil începând de joi, de la ora 22,00, până vineri la ora 18,00, pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (judeţele Harghita şi Covasna), afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău) şi Putna (judeţul Vrancea).

Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna, precizează sursa citată.

Până joi noapte la ora 22,00, pe unele râuri mici din judeţele Neamţ şi Bacău se pot produce creşteri rapide de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea cu 20-50 cm a Cotelor de Pericol.

De asemenea, până joi la ora 18,00, este în vigoare un alt Cod Roşu instituit pentru râuri din judeţele Bacău şi Covasna.

'Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri cu 20-50 cm ale Cotelor de Pericol pe afluenţii Trotuşului aferenţi sectorului aval confluenţă Uz- amonte Oneşti, judeţele Bacău şi Covasna. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slanic, Oituz şi Dofteana', precizează INHGA. AGERPRES

×