x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Coloană de mașini la vama Nădlac II. Șoferii, nevoiţi să aştepte peste o oră pentru controlul documentelor de călătorie

Coloană de mașini la vama Nădlac II. Șoferii, nevoiţi să aştepte peste o oră pentru controlul documentelor de călătorie

02 Sep 2019   •   12:03
Coloană de mașini la vama Nădlac II. Șoferii, nevoiţi să aştepte peste o oră pentru controlul documentelor de călătorie

Arterele de ieşire din ţară de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt aglomerate, luni, după ce s-au format coloane de autoturisme şi camioane, iar timpul de aşteptare pentru controlul documentelor de călătorie este de peste o oră, conform autorităţilor.

În cel mai mare punct de frontieră din vestul ţării au fost deschise şase artere de circulaţie pentru autoturisme, pe sensul de ieşire din ţară, şi alte trei pentru camioane. Spre comparaţie, pe sensul de intrare sunt deschise trei artere pentru autoturisme şi două pentru camioane. Cu toate acestea, ieşirea din ţară este foarte aglomerată, iar timpii de aşteptare au crescut de trei ori faţă de perioadele obişnuite.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, că, în cazul traficului greu, aglomeraţia este obişnuită luni, după ce în weekend camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone au avut interdicţie de a intra în Ungaria, cum se întâmplă în mod obişnuit la sfârşit de săptămână şi la sărbătorile legale din ţara vecină.

În cazul arterelor destinate autoturismelor, motivul aglomerării este plecarea din ţară în număr mare a românilor care lucrează în străinătate şi care au revenit acasă în luna august pentru a-şi petrece concediul alături de familii.

În ultimele 24 de ore, prin PTF Nădlac II au ieşit din România 31.200 de persoane, cu 8.200 de autovehicule, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai multe decât au intrat în ţară, respectiv 10.800 de persoane cu 3.200 de autovehicule.

Poliţiştii de frontieră le recomandă celor care ies din ţară să se informeze asupra timpilor de aşteptare de la frontiera cu Ungaria şi să aleagă punctele de trecere care nu sunt aglomerate. În judeţul Arad, traficul are valori obişnuite la Nădlac I (pe DN 7), Turnu şi Vărşand, puncte în care se aşteaptă pentru control 10 - 15 minute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nădlac II masini tara