x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Condiţii foarte bune pentru schi, atât la Arieşeni, cât şi la Şureanu

Condiţii foarte bune pentru schi, atât la Arieşeni, cât şi la Şureanu

15 Ian 2016   •   09:20
Condiţii foarte bune pentru schi, atât la Arieşeni, cât şi la Şureanu
Sursa foto: waldru/Getty Images/iStockphoto

Stratul de zăpadă de pe pârtiile de la Arieşeni, staţiune situată la limita cu judeţul Bihor, este, vineri, de circa 40 de centimetri grosime, astfel că se poate schia în condiţii foarte bune, inclusiv în zonele de off-piste, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Serviciul Turism din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

'Atât pe pârtia Vârtop 1, cât şi pe pârtia Vârtop 2, stratul de zăpadă este suficient, atingând circa 40 centimetri grosime. Se poate schia în condiţii foarte bune, inclusiv în zonele de off-piste. Instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona în regim normal', menţionează sursa citată.

Cele două pârtii din staţiunea din Munţii Apuseni, situată la o altitudine de 1.400 de metri, au o lungime totală de aproape trei kilometri.

În ceea ce priveşte domeniul schiabil Şureanu, situat la 2.000 de metri altitudine în Munţii Sebeşului, doar două din cele nouă pârtii sunt funcţionale la acest sfârşit de săptămână. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară circa 30 de centimetri, iar cel de zăpadă nebătătorită, aproximativ 60 de centimetri.

VEZI IMAGINI LIVE DE LA ARIESENI partia VARTOP 1


VEZI IMAGINI LIVE DE LA ARIESENI partia VARTOP 2




'Sezonul continuă cu succes la Şureanu, datorită stratului abundent de zăpadă de pe pârtii. A nins suficient de mult în ultimele zile, astfel încât zăpada să fie satisfăcător de bună şi de multă atât pe pârtii, cât şi în zonele de off-piste', se arată în comunicatul CJ Alba.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare se va schia pe şase din cele nouă pârtii.

În ceea ce priveşte starea drumului între Lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, acesta se prezintă, susţine CJ, în condiţii bune, fiind deszăpezit.

Situat în extremitatea sudică a judeţului Alba, domeniul de la Şureanu este unul dintre cele mai vaste din ţară, lungimea totală a pârtiilor fiind de unsprezece kilometri. Accesul spre Domeniul Şureanu se face pe DN67C - Transalpina, pe traseul Sebeş-Şugag-Lacul Oaşa, apoi pe DJ 704.

Ca şi la Arieşeni, există asistenţă Salvamont, monitori de schi şi snowboarding, centre de închirieri schi & snowboarding.  

×