x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Consiliul de Administraţie al ELCEN decide joi dacă cere insolvenţa (surse)

Consiliul de Administraţie al ELCEN decide joi dacă cere insolvenţa (surse)

21 Sep 2016   •   22:20
Consiliul de Administraţie al ELCEN decide joi dacă cere insolvenţa (surse)
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Consiliul de Administraţie al ELCEN va decide joi dacă va solicita intrarea în insolvenţă a producătorului de energie, întrucât situaţia financiară a ELCEN depinde de cea a RADET, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul ELCEN. 

"În şedinţa Consiliului de Administraţie de joi se va decide dacă ELCEN va cere, la rândul său, insolvenţa, întrucât situaţia financiară a producătorului de energie este legată de cea a RADET. Trebuie să ne protejăm şi noi, la rândul nostru, de creditori", au spus sursele menţionate. 

Conducerea RADET a fost mandatată miercuri să deschidă procedura insolvenţei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 

"În şedinţa de CA de mâine (joi - n.r.) vom înainta cerere către Tribunalul Bucureşti. (...) Noi azi avem toate conturile poprite de ELCEN, pe o datorie istorică de 3,9 miliarde de lei. (...) Şedinţa de mâine va fi ultima a acestui CA. După declararea insolvenţei, administratorul judiciar va prelua conducerea acestei regii", a explicat preşedintele CA provizoriu al RADET, Sorin Chiriţă. 

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, ulterior, că intrarea în insolvenţă a RADET înseamnă că Regia va plăti facturile la zi către ELCEN, plăţi care nu sunt un moft, ci o necesitate absolută pentru ca populaţia să primească apă caldă şi căldură. 

"Salut decizia Consiliului General al Capitalei şi sper ca o posibilă intrare în insolvenţă a RADET să permită Regiei să se restructureze, să îşi gestioneze mai bine banii şi să plătească facturile la zi. Ţin să precizez că susţinem orice formă de protecţie juridică, atât timp cât societatea se reclădeşte pe principii solide şi nu periclitează bunăstarea cetăţenilor. Insolvenţa înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi", a arătat ministrul. 

Grigorescu a adăugat că, în ceea ce priveşte situaţia ELCEN, în acest moment Consiliul de Administraţie analizează cele mai bune soluţii pentru a continua, în termeni corecţi, relaţia comercială cu RADET şi de a se proteja, la rândul ei, de efectele insolvenţei RADET. AGERPRES

×