x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Cosiliul Local Corbu a alocat 200.000 de lei pentru ajutorarea a zeci de familii afectate de inundaţii

Constanţa: Cosiliul Local Corbu a alocat 200.000 de lei pentru ajutorarea a zeci de familii afectate de inundaţii

16 Oct 2015   •   21:37
Constanţa: Cosiliul Local Corbu a alocat 200.000 de lei pentru ajutorarea a zeci de familii afectate de inundaţii

Consiliul Local Comunal Corbu a alocat, vineri, suma totală de 200.000 de lei pentru ajutorarea de urgenţă a zeci de familii afectate de inundaţiile din noaptea de 12 spre 13 octombrie, în urma unei viituri cauzate de ploaia torenţială.

Potrivit deciziei administraţiei locale, 50 de familii vor primi diferite sume de bani, cuprinse între 1.000 şi 6.000 de lei, în funcţie de gradul de avariere a caselor.

"Hotărârea Consiliului Local urmează a fi revizuită în măsura în care se vor constata modificări, comisia de evaluare a pagubelor lucrând în continuare până la constatarea integrală a pagubelor", a menţionat primarul localităţii Corbu, Marian Gălbinaşu.

Conform acestuia, în cazul a patru case aproape prăbuşite, sătenilor le vor fi date terenuri în comună pentru a-şi putea construi alte locuinţe.

În urma inundaţiilor de la Corbu, pe lângă zecile de imobile afectate, au fost distruse DJ226, drumuri comunale, culturi agricole şi au murit sau dispărut sute de animale crescute în gospodării.

×