x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Exerciţii militare, retragere cu torţe, concerte - organizate de Ziua Marinei, la Mangalia

Constanţa: Exerciţii militare, retragere cu torţe, concerte - organizate de Ziua Marinei, la Mangalia

11 Aug 2018   •   14:30
Constanţa: Exerciţii militare, retragere cu torţe, concerte - organizate de Ziua Marinei, la Mangalia

Mii de spectatori sunt aşteptaţi, în Portul Turistic Mangalia, începând de sâmbătă, când debutează manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei Române, se arată într-un comunicat al administraţiei locale, remis AGERPRES. 

''Garnizoana Mangalia şi Primăria organizează, marţi, 15 august, ample manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Mii de spectatori sunt aşteptaţi, în Portul Turistic Mangalia, începând cu ora 09,45, să asiste la evenimentele organizate de militarii Forţelor Navale Române. Ca în fiecare an, activităţile dedicate Zilei Marinei se vor derula începând cu ziua de sâmbătă, 11 august, în Portul Militar Mangalia şi se vor încheia marţi, 15 august'', precizează Primăria Mangalia. 

În cadrul manifestărilor derulate sub genericul Ziua Porţilor Deschise, sâmbătă vizitatorii vor putea să asiste la ateliere de confecţionare a nodurilor marinăreşti, la o expoziţie de tehnică militară de marină şi să viziteze Muzeul Marinei, precum şi navele militare. 

Din program nu vor lipsi parada ambarcaţiunilor cu vele, jocurile marinăreşti şi un spectacol artistic. Primăria Mangalia anunţă că persoanele care doresc să participe la această manifestare, vor avea asigurat transport gratuit, începând cu ora 9,30, din 30 în 30 de minute, punctul de plecare fiind Cercul Militar. 

''În seara zilei de 14 august, între orele 19,00 - 20,00, în Piaţa Republicii din localitate, marinarii Brigăzii 30 Gardă vor susţine un spectacol de muzică cu specific militar'', se mai arată în comunicat. 

Pentru ziua de 15 august, militarii Forţelor Navale au pregătit mai multe evenimente, care se vor desfăşura în Portul Turistic. "Pe parcursul întregii zile, cei prezenţi vor avea prilejul să cunoască îndeaproape atât jocurile marinăreşti, cât şi exerciţiile de forţă şi tehnica de luptă a militarilor Forţelor Navale Române'', informează sursa citată. 

Manifestările vor mai cuprinde şi un concert de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia în jurul orei 22,00, cu un foc de artificii, precum şi cu retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic, până la Cercul Militar Mangalia. AGERPRES

×