x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Jucării de peste 700.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

Constanţa: Jucării de peste 700.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

25 Apr 2016   •   12:32
Constanţa: Jucării de peste 700.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, aproximativ 123.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, cu o valoare totală de peste 700.000 de lei, bunurile fiind confiscate.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat vineri, 22 aprilie, în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, administrată de un cetăţean chinez, în vârstă de 45 de ani.

În urma controlului au fost descoperite 16.710 articole reprezentând jucării (abţibilduri, stickere şi ciocane gonflabile), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 180.000 lei dacă ar fi fost originale, precum şi 106.200 jucării (abţibilduri) cu o valoare de 531.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Bunurile în cauză, atât cele susceptibile, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: jucarii confiscate