x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Controale ISU la unitățile de turism din Bistrița - Năsăud

Controale ISU la unitățile de turism din Bistrița - Năsăud

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2023   •   14:30
Controale ISU la unitățile de turism din Bistrița - Năsăud

Mai multe controale ale specialiștilor ISU au loc în aceste zile la unitățile de turism din județul Bistrița – Năsăud.

ISU Bistrița – Năsăud anunță că specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire efectuează, în aceste zile, acțiuni de îndrumare și control la unitățile de turism din județ.

Joi, două echipe de ofițeri au avut ca misiune „controlul de specialitate la 2 unități de cazare și alimentație publică, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor”.

În urma verificărilor, pompierii bistrițeni au identificat 13 deficiențe și au aplicat 13 sancțiuni, printre care trei amenzi contravenționale, în cuantum de 2.000 de lei.

De asemenea, tot joi, inspectorii au efectuat „două acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii unor incendii sau a altor situații de urgență”.

Acțiunile de informare, verificare și control ale pompierilor bistrițeni vor continua și în următoarea perioadă „în special în zonele turistice unde, în această perioadă, se așteaptă prezența unui număr mare de turiști, dar și la unitățile de alimentație publică unde se organizează Revelionul sau în locurile publice unde vor avea loc activități cultural-artistice organizate de autoritățile locale cu prilejul anului nou”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: controale ISU turism