x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copil prins cu un cuțit la el pe o stradă din Târgu Jiu

Copil prins cu un cuțit la el pe o stradă din Târgu Jiu

de Redacția Jurnalul    |    29 Oct 2023   •   14:20
Copil prins cu un cuțit la el pe o stradă din Târgu Jiu

Polițiștii locali din Târgu Jiu au prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din oraș, trei copii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Asupra unuia dintre ei a fost găsit un cuțit cu lamă de 10 centimetri.

Cei trei copii, cu vârste de 9, 11 și 13 ani, au fost găsiți de polițiștii locali în jurul orei 23.30 pe strada Victoriei din oraș.

Asupra unuia dintre aceștia a fost găsit un cuțit cu lama de circa 10 centimetri.

Minorii au fost duși la sediul Poliției Locale Târgu Jiu în vederea stabilirii identității, dar și pentru identificarea părinților și luarea măsurilor legale ce se impun.

Părinții au fost sancționați contravențional, potrivit Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru neluarea măsurilor necesare de a-i împiedica de la fapte de vagabondaj, iar cuțitul a fost predat, pe baza de proces-verbal, părintelui minorului asupra căruia a fost găsit.

„Reiterăm că neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie, constituie contravenție, dacă nu a fost comisă în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, și se sancționează în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991”, transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: copil cutit