x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copil de patru ani transportat la spital după ce a căzut de la etajul 4

Copil de patru ani transportat la spital după ce a căzut de la etajul 4

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2024   •   14:15
Copil de patru ani transportat la spital după ce a căzut de la etajul 4
Sursa foto: Hepta

Un copil în vârstă de 4 ani a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) cu traumatisme după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc din municipiul Buzău pe o platformă, a anunţat luni ISU Buzău.

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de Poliţie şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Din primele informaţii se pare că un copil în vârstă de 4 ani, care se afla în locuinţă cu bunica lui, s-ar fi urcat pe o masă şi apoi pe fereastră, de unde ar fi căzut în exterior.

"Pompierii buzoieni au intervenit pentru salvarea unui minor în vârstă de aproximativ 4 ani, situat pe o terasă la etajului 1 al unui bloc de locuinţe, în urma căderii de la înălţime, conform informaţiilor primite de la solicitant. La faţa locului au sosit în scurt timp 1 autospecială de stingere dotată cu diverse echipamente de salvare, o autospecială de descarcerare, o autoscară, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ. Salvatorii s-au mobilizat şi au ajuns în timp util la minorul conştient, ce prezenta multiple traumatisme. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ, ce i-a acordat îngrijiri medicale de urgenţă, fiind transportat ulterior la Unitatea de primiri Urgenţe (UPU) Buzău. La faţa locului au fost identificate două persoane de sex feminin cu atac de panică, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale. Ulterior mama copilului a fost transportată la spital iar bunica acestuia a refuzat transportul", informează ISU Buzău.

După ce a ajuns la UPU, copilul a fost preluat de medici, în acest moment starea lui fiind stabilă.

"Starea copilului este stabilă la momentul actual, este în investigaţii, a ajuns cu un minim epistaxis, dar este oprit, în rest nu a părut că are alte traumatisme evidente. La acest moment starea este stabilă, făcând obiectul unor investigaţii medicale", a declarat pentru AGERPRES medicul-şef al UPU-SJU Buzău, Nicoleta Popescu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean desfăşoară cercetări pentru a stabili circumstanţele în care a survenit vătămarea copilului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copil spital cazut etajul 4