x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Crimă sinistră în penitenciarul Iași

Crimă sinistră în penitenciarul Iași

15 Iul 2017   •   18:50
Crimă sinistră în penitenciarul Iași

Un deținut din Penitenciarul Iași și-a ucis un coleg de celulă cu un scaun metalic pentru că ar fi fost înjurat.

Conflictul ar fi pornit de la faptul că Silviu Vasile Cristofan, în vârstă de 29 de ani, era nemulțumit că Petru Cozma, de 41 ani, nu-i recunoștea autoritate. 

Cristofan a ajuns în spatele gratiilor fiind condamnat pentru omor și tâlhărie și trebuie să ispășească o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. A fost transferat de la Bacău la Botoșani, după care a fost adus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași în anul 2017.

”A fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă, nu a supraviețuit. Noi am înștiințat imediat Parchetul și a fost deschis un dosar penal prin care urmează să fie stabilite toate detaliile legate de comiterea faptei. Cazul a fost preluat de Parchet”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

 La audieri, Cristofan a recunoscut totul susținând că a recurs la acest gest pentru că a fost înjurat de victimă cu o seară înainte: ”eu nu suport să fiu înjurat de nimeni. Pentru că m-a înjurat i-am dat cu scaunul în cap”.

×