x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cruzime fără margini. Un bărbat a legat un câine mort de mașină și l-a târât

Cruzime fără margini. Un bărbat a legat un câine mort de mașină și l-a târât

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   12:30
Cruzime fără margini. Un bărbat a legat un câine mort de mașină și l-a târât

Polițiștii din Galați fac cercetări după ce pe un site de socializare au apărut imagini cu un câine tras după o mașină. În urma cercetărilor, a fost depistat un bărbat care a spus că a găsit animalul mort și l-a legat ca să îl ducă într-un loc unde să îl îngroape.

„În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se observă un autovehicul care s-ar afla în deplasare și care târâie un câine ce este legat cu o funie/cablu, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, și efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan, în vederea luării măsurilor legale card se impun”, anunța duminică IPJ Galați.

În urma activităților efectuate, polițiștii au anunțat luni că au identificat bărbatul care se afla la volanul mașinii, precum și pasagerul din partea dreapta față.

Este vorba de un bărbat, cu vârsta de 46 de ani, și soția acestuia, cu vârsta de 37 de ani, ambii domiciliați în localitatea Foltești, din județul Galați.

„Acesta a declarat că este cioban de meserie, iar când a trecut cu oile la pășunat în zona canalelor de irigații din Bădălan ar fi observat un exemplar canin mort. A legat cadavrul animalului cu o sfoară de cârligul de remorcare al autoturismului său cu intenția de a-l duce într-o altă zonă pentru a-l îngropa, pe motiv că oile s-ar putea îmbolnăvi”, transmit polițiștii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii întregii situații de fapt, precum și pentru luarea măsurilor legale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: câine târât cruzime animale