x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de canabis, descoperită de procurorii DIICOT în oraşul Tecuci

Cultură de canabis, descoperită de procurorii DIICOT în oraşul Tecuci

02 Sep 2016   •   16:10
Cultură de canabis, descoperită de procurorii DIICOT în oraşul Tecuci

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat percheziţii în două imobile de pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi, unde au fost descoperite o cultură indoor de canabis şi o puşcă cu lunetă deţinută ilegal. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cultura de canabis se afla într-un solar special, ridicat pe o parcelă închiriată şi împrejmuită de inculpaţii H.M.C şi I.D.G. 

Anchetatorii au descoperit că, începând cu luna iunie 2016, cei doi bărbaţi au decis să înfiinţeze o cultură indoor de canabis, sens în care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de canabis şi îngrăşăminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci. 

Ulterior, cei doi s-au preocupat, în paralel, de găsirea şi închirierea unei parcele de teren apte pentru a găzdui cultura de canabis. În urma germinării seminţelor, au fost obţinute 156 de plante de canabis care au fost transplantate în solar, la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate. 

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, într-unul dintre imobile a fost găsită şi ridicată o puşcă cu lunetă, introdusă ilegal în România de către inculpatul H.M.C. 

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. 

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care procurorii au cerut Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, solicitarea fiind admisă de instanţă.
AGERPRES

×