x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cum se desfășoară pelerinajul de Sf. Andrei. Cel puțin o sută de oameni nu respectă regulile anti-Covid

Cum se desfășoară pelerinajul de Sf. Andrei. Cel puțin o sută de oameni nu respectă regulile anti-Covid

30 Noi 2020   •   12:52
Cum se desfășoară pelerinajul de Sf. Andrei. Cel puțin o sută de oameni nu respectă regulile anti-Covid

 Ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei se desfășoară luni în localitatea Ion Corvin din județul Constanța. La slujbă participă numeroși străini, deși nu au dreptul, iar preoții de pe scena amenajată în are liber nu poartă măști de protecție și nu respectă regulile de distanțare fizică.

Ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei se desfășoară luni în localitatea Ion Corvin din județul Constanța. Procesiunea este condusă de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Deși la fața locului sunt peste o sută de jandarmi și polițiști, la ceremonie participă numeroși credincioși din afara localității constănțene. Forțele de ordine spun că nu le pot interzice accesul și că eventualele sancțiuni vor fi decise de superiori. Sancționați ar putea fi și preoții care în timpul ceremoniei nu au purtat măști de protecție.

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (...) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Autoritățile județene au anunțat că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.

„Nu, nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe întrucât erau membri ai clerului au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. Vor fi amendați, mai devreme sau mai târziu”, a anunțat, pentru Digi24, Silviu Ioan Coșa, prefectul județului Constanta.

Autoritățile estimează că la slujbă au participat aproximativ 400 de persoane și că cel puțin o sută de oameni nu au respectat regulile anti-Covid.

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoții de acolo împreună cu organele de ordine publică. Persoanele care au dorit să urce la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoștință faptul că sunt pasibile de o sancțiune contravențională. Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere imaginile pe care le-am urmărit, vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a precizat prefectul Coșa.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pelerinaj peştera Sf. Andrei