x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Fiul fostului primar din Cavnic a provocat accidentul mortal în Maramureș care a ucis o tânără de 21 ani. Șoferul era beat

Fiul fostului primar din Cavnic a provocat accidentul mortal în Maramureș care a ucis o tânără de 21 ani. Șoferul era beat

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   12:45
Fiul fostului primar din Cavnic a provocat accidentul mortal în Maramureș care a ucis o tânără de 21 ani. Șoferul era beat
Sursa foto: Actualmm.ro/vasiledale.ro

Tragedie pe drumul județean 184 Budești – Cavnic în această dimineață, unde un accident grav s-a soldat cu moartea unei tinere de 21 de ani din Baia Mare și rănirea unui alt pasager. Autoturismul implicat, un Porsche, era condus de Dan Bindiu, fiul fostului primar din Cavnic, Nicolae Bindiu.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 5 dimineața, iar polițiștii sosiți la fața locului l-au supus pe șofer unor teste de alcoolemie. Rezultatul etilotestului a arătat o concentrație de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, Dan Bindiu a fost transportat la Spitalul Municipal din Sighet, unde i-au fost prelevate probe de sânge și urină pentru determinarea alcoolemiei și identificarea eventualelor substanțe interzise, scrie VasileDale.ro.

În urma impactului, o tânără de 21 de ani din Baia Mare a pierit, iar cadavrul său a fost transportat la morga Spitalului Județean. Necropsia va fi efectuată pentru a stabili exact cauza decesului. Celălalt pasager, un tânăr din Strâmtura, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și va rămâne internat.

„În aceasta dimineață, pe raza localității Budești a avut loc un accident rutier, cu un autoturism intrat intr-un stâlp de electricitate”, a transmis ISU Mauramureș.

La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de stingere, una de descarcerare, un echipaj Terapie Intensivă Mobilă, un echipaj SMURD și o autospecială de transport persoane și victime multiple.

Poliția a deschis un dosar penal pe numele lui Dan Bindiu, acuzat de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Conform noii legi Anastasia, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea cu executare. Autoritățile vor continua ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstanțele accidentului și responsabilitatea celor implicați.

Declarația oficială a Poliției

Azi dimineață, la ora 06.49, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe D.J. 109F s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de către un bărbat de 39 de ani, dinspre Baia Mare înspre Sighetu Marmației, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de beton pe care l-a rupt.

În autoturism, în calitate de pasageri se aflau două persoane, un bărbat de 26 de ani din Strâmtura și o tânără de 21 de ani din Baia Mare.

În urma accidentului rutier, a rezultat decesul pasagerei de 21 de ani și vătămarea corporală a celorlalți doi ocupanți ai autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

×
Subiecte în articol: cavnic accident Dan Bindiu dj 184