x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce nu se instituie carantina în Cluj-Napoca, unde rata e de peste 9 la mie

De ce nu se instituie carantina în Cluj-Napoca, unde rata e de peste 9 la mie

16 Noi 2020   •   15:02
De ce nu se instituie carantina în Cluj-Napoca, unde rata e de peste 9 la mie

Prefectul județului Cluj, Mircea Adrudean, susține că sunt mai multe motive pentru care nu se ia în considerare instituirea carantinei în Cluj-Napoca, unde rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns luni la 9 la mia de locuitori. Unul dintre acestea este rata mică a mortalității.

În Cluj-Napoca, potrivit datelor anunțate luni de Prefectura Cluj, rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a ajuns la 9,04 la mia de locuitori, în creștere de la 8,74 cât era joi.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu este luată deocamdată în calcul instituirea carantinei în oraș, scrie Mediafax

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, susține că sunt mai multe motive care stau la baza acestei decizii: nu sunt întrunite condițiile la analiza de risc a DSP, numărul mare de teste care duce la un număr mare de cazuri, rata mortalității Covid cea mai mică din țară, capacitate de paturi Covid crescută și faptul că rata incidenței se calculează la populația stabilă a orașului, iar multe dintre cazurile pozitive sunt la cei care nu au nicio formă legală de ședere în Cluj-Napoca.

Prefectul a anunțat că încă 27 de paturi ATI pentru pacienți Covid sunt în curs de operaționalizare, astfel că de la sfârșitul săptămânii, cel mai probabil, vor fi disponibile 96 de locuri.

 

×
Subiecte în articol: carantina cluj-napoca