x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Degustare de lichiu cu varză şi ceapă şi iahnie de fasole cu cârnaţi la Muzeul Astra din Sibiu

Degustare de lichiu cu varză şi ceapă şi iahnie de fasole cu cârnaţi la Muzeul Astra din Sibiu

28 Noi 2017   •   18:52
Degustare de lichiu cu varză şi ceapă şi iahnie de fasole cu cârnaţi la Muzeul Astra din Sibiu

Turiştii care se vor afla sâmbătă, 2 decembrie, la Muzeul Astra, din Sibiu, vor putea degusta din preparatele tradiţionale specifice comunităţii din localitatea Loamneş acţiunea fiind parte a evenimentului "Tradiţii şi Cultură Gastronomică din Ţara Secaşelor", organizat de instituţia de cultură cu scopul promovării culturii gastronomice tradiţionale din satul românesc. 

Manifestarea se va desfăşura între orele 11,00 şi 16,00, la "Târgul de ţară" din cadrul muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. 

"Invitaţii vor pregăti pentru publicul vizitator preparate specifice Ţării Secaşelor, după reţete şi tehnici tradiţionale. Vom da la degustare lichiu cu varză şi ceapă şi iahnie de fasole cu cârnaţi. O ţesătoare va face demonstraţii la războiul de ţesut, iar o vârstnică din Loamneş va broda costumul popular. Totodată, un meşter fierar va pregăti potcoave în acelaşi cadru pitoresc al Târgului de ţară", a declarat Raluca Iliuţ, muzeograf la Muzeul Astra din Sibiu. 

Totodată, elevii ai Şcolii Gimnaziale şi un grup vocal mixt din localitatea Loamneş vor susţine concerte de colinde, cântece patriotice şi dansuri populare tradiţionale specifice zonei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: targ tradiţional la sibiu