x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dezastru în judeţul Giurgiu: Incendii pe o suprafaţă totală de şapte sute de hectare

Dezastru în judeţul Giurgiu: Incendii pe o suprafaţă totală de şapte sute de hectare

25 Iul 2016   •   17:31
Dezastru în judeţul Giurgiu: Incendii pe o suprafaţă totală de şapte sute de hectare
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat luni, pentru AGERPRES, că pompierii giurgiuveni au avut în perioada 22-25 iulie nu mai puţin de 40 de intervenţii pentru stingerea unor incendiii care s-au manifestat în 33 din cele 54 de localităţi din judeţ şi au cuprins peste şapte sute de hectare de teren cu mirişte, vegetaţie uscată şi lăstăriş.

'Dacă în urmă cu o săptămână de zile spuneam că am avut un week-end de foc (n.red. cu incendii care au cuprins 270 de hectare de teren în 15 localităţi), acum, la finalul săptămânii trecute şi începutul acestei săptămâni, adică în perioada 22-25 iulie au fost şi mai multe intervenţii pentru că au fost 39 de intervenţii ale SMURD pentru acordarea primului ajutor medical, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienţi fiind: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme şi au fost 40 de situaţii de incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi lăstăriş care s-au manifestat în 33 din cele 54 de localităţi din judeţ', a declarat Cristian Virag.

El spune că incendiile s-au manifestat la terenuri cu 'mirişte, vegetaţie uscată şi lăstăriş' cu suprafeţe cuprinse între câteva sute de metri pătraţi şi câteva zeci de hectare şi au cuprins o suprafaţă totală de peste şapte sute de hectare.

Cele mai mari suprafaţe de teren cuprinse de incendiu au fost la 'Gostinari unde au ars patru sute de hectare de teren cu vegetaţie uscată, la Cosoba, 60 de hectare de mirişte şi la Prundu, 50 de hectare de mirişte şi lăstăriş'.

În judeţul Giurgiu nu a mai plouat de aproximativ o lună de zile, temperaturile sunt caniculare de peste 33 de grade Celsius la umbră, şi, în această perioadă, după recoltat, încă mai este folosit procedeul de incendiere a miriştilor.

×