x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi polițiști și un civil, care aveau o cultură de canabis, reținuți de procurorii DIICOT

Doi polițiști și un civil, care aveau o cultură de canabis, reținuți de procurorii DIICOT

02 Oct 2017   •   15:29
Doi polițiști și un civil, care aveau o cultură de canabis, reținuți de procurorii DIICOT

După mai bine de două luni de când au în atenţie problema, procurorii DIICOT Arad au reuşit să reţină trei persoane care se ocupau de cultivarea de canabis. Două din cele trei persoane sunt poliţişti în cadrul Secţiei 2 de Poliţie Micălaca! Unul dintre ei a fost reţinut în urma descinderii în pădurea unde era cultura de canabis, cel de al doilea fiind ridicat de acasă. Cei doi poliţişti au fost reţinuţi, alături de o a treia persoană împreună cu care deţineau o plantația de canabis.

La data de 01.10.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților COSMA FLAVIUS COSMIN, BABOTA BOBY NICU (polițiști în cadrul Poliției Municipiului Arad) și MERUȚA SERGIU FLAVIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă agravată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie — septembrie 2017, inculpații au cultivat droguri de risc (18 plante de cannabis, în diverse stadii de evoluție), fără drept, pe raza localității Iratoșu ('La Sălcii'), județul Arad, în scop de comercializare.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, pentru supravegherea culturii, inculpații au achiziționat o dronă în valoare de 5.900 lei iar deplasarea în teren se realiza, de regulă, pe timpul nopții pentru conspirativitate și clandestinitate folosindu-se cagule.

În momentul realizării flagrantului, inculpații Cosma Flavius Cosmin și Meruța Sergiu Flavius au încercat să-și asigure scăparea, fapt ce a impus intervenția organelor de poliție judiciară și folosirea armamentului din dotare.

La data de 01.10.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaților Cosma Flavius Cosmin și Meruța Sergiu Flavius pentru o perioadă de 30 de zile iar față de inculpatul Babota Boby Nicu, măsura arestului la domiciliu.

×